Folie voor verhoogde (glas)vijvers

Ook voor vijverfolie voor dit soort vijvers kunt u bij JCM folietechniek terecht. Mede vanwege een aantal technische vraagstukken, die direct te maken hebben met uw veiligheid, bevelen wij u aan om de bouw van dit soort vijvers over te laten aan een specialist.

Hoewel deze vijvers als zeer kindvriendelijk worden gezien wensen wij te benadrukken, rekening te houden met het feit dat kinderen eerder kunnen klimmen dan zwemmen. Ook een verhoogde (glas)vijver geeft dus geen 100% garantie op de veiligheid van uw kind.

!!!!!  LAAT ZE NIET ALLEEN

Adviezen:

  • Heeft u te maken met een stabiele zandbodem zit u goed. Heeft u dit niet, gebruik dan altijd beschermvlies op de bodem om extra kosten later te voorkomen.
  • Heeft u te maken met een (onstabiele) zandbodem met daarin veel organisch materiaal en/of hoge grondwaterstanden? Zorg dan voor de foliewerkzaamheden aanvangen voor drainage in de bodem zodat overtollig grondwater en/of moerasgassen alsnog afgevoerd kunnen worden. Dit geldt vooral voor grote vijvers.
  • Kijk uit voor diverse soorten bamboe en rietsoorten. Tegen de scherpe uitlopers van dergelijke beplanting is zelfs onze folie niet bestand.
Copyright © 2022 JCM Folietechniek