Diverse soorten rubberfolie

JCM Folietechniek heeft diverse soorten rubberfolie die kunnen dienen ter afdichting van vijvers en platte daken. Zowel Europese- als Amerikaanse rubberfolie in 2D-vorm(vlakzeil) of in 3D-vorm (Exact op maat) behoort tot de mogelijkheden. JCM Folietechniek produceert zowel 3D-folie voor strakke gemetselde vijvers als 2D-vlakzijl voor de meer natuurlijkere vormen voor jarenlang vijverplezier.

Alle soorten vijvers

Van klein tot groot! Voor iedere wens een geschikte oplossing.

Wateropslag bassins

Beschikt over een drinkwatercertificaat en certificaat van niet toxiciteit.

Bloembakken

Bestand tegen doorgroei , zure regen en bacteriƫn. Ideaal voor bloembakken.

EPDM rubberfolie kent voor JCM Folietechniek diverse toepassingen

Vooral op het gebied van platte daken, zwemvijvers en koivijvers wil het nog wel eens fout gaan bij de materiaalkeuze van de folie die men wenst te gebruiken. Wat de meeste mensen helaas niet weten is dat er ontzettend veel soorten EPDM rubberfolie op de markt te verkrijgen zijn. Elk met hun eigen eigenschap(pen). Zo zijn er bijvoorbeeld veel folies geschikt voor een platdak maar relatief weinig die 100% geschikt zijn voor vijvers. Sommige soorten bevatten brandvertragers anderen weer zwavel of zink(oxide). Het kan gemakkelijk zijn dit vooraf te weten, zeker als u er later in gaat zwemmen of u plaats er uw dure koi’s in.

JCM Folietechniek kan u helpen om een verstandige keuze te maken.

Materialen voor vijvers

JCM Folietechniek maakt in haar vijvers uitsluitend gebruik van veilige folies en de beste materialen die volledig door haar leveranciers gegarandeerd worden tegen het uittreden van eventueel gevaarlijke en/of ongezonde stoffen. Wij geven hier 10 jaar garantie.

Als vijverfolie gebruiken wij voornamelijk de merken Firestone pondliner en het Zweedse Prelasti , beiden zijn 1mm dik. Voor het bekleden van zwemvijvers gebruiken we op een enkele uitzondering na altijd Firestone pondliner. Deze Amerikaanse vijverfolie is sterk,heeft een hoge ponsweerstand en blijft lange tijd elastisch. Deze vijverfolie bevat tevens geen weekmakers en brandvertragers die in het zwemwater terecht kunnen komen.

Bovendien heeft deze vijverfolie (zoals al onze materialen) een zeer hoge levensverwachting.